Onze visie

Allegre - Experten in psychologische flexibiliteit en veerkracht

Kies voor veerkracht in je leven, plant je voeten in het nu en richt je blik op de toekomst

Allegre reikt modellen en vaardigheden aan waarmee we onze psychologische veerkracht en flexibiliteit kunnen vergroten en waarmee we leren hoe we lichter door het leven kunnen stappen, met beide voeten in het nu en onze blik op de toekomst.

Heb je het gevoel dat je bent vastgelopen in je job, je relatie, je leven? Heb je te kampen met onoverkomelijke problemen of grote angsten? Of zoek je gewoon een manier om het jezelf of anderen makkelijker te maken?
Of ben je zorgprofessional, therapeut, coach, psycholoog, ... en ben je op zoek naar methodes om je cliënten snel, maar op een efficiënte en duurzame manier vooruit te helpen?

Allegre helpt particulieren, biedt begeleiding voor werknemers en coacht zorgprofessionals die hun eigen cliënten willen vooruithelpen. Allegre zoekt daarbij telkens de meest geschikte werkwijze: individuele therapie, een thematische workshop, groepscoaching of een aanbod op maat.
Het gaat telkens om kortlopende trajecten met een grote impact op onze persoonlijke en/of professionele groei.
Kortom, iedereen kan bij Allegre leren om zijn of haar leven en job terug in eigen handen te nemen en te houden, tegenslagen makkelijker te incasseren, milder te zijn voor zichzelf, medewerkers en collega's zichzelf ten volle te laten ontplooien en hun veerkracht te helpen terug vinden.

Allegre vindt zijn uitgangspunt in ACT en aanverwante gedragstherapieën, waarbij acceptatie, zelfcompassie en positieve psychologie centraal staan, maar pint zich niet vast op één therapeutische methode. Allegre gaat steeds op zoek naar complementaire technieken en modellen zodat het zo goed mogelijk kan inspelen op specifieke vragen en behoeftes.
De methodes, vaardigheden en modellen van Allegre zijn niet alleen stevig wetenschappelijk onderbouwd. Ze hebben ook hun succes bewezen.
Bovendien zijn ze meteen in de praktijk toepasbaar, maar niet oppervlakkig of vluchtig. Zo vergroot je snel en efficiënt je psychologische flexibiliteit en veerkracht zonder jarenlange therapie of oneindig veel sessies.